BOKA 3-RÄTTERS SHOWMENY OCH BORD VID SCENEN: 031-82 92 82 eller info@villabelparc.se. | Till menyn.

Om ni inte bokar menyn är ni välkoma att sitta/stå där det finns plats! Scenområdet öppnar klockan 18.00 till konserter som börjar 19.30, och klockan 14.00 till de konserter som börjar 16.00. Villa Belparc är såklart öppet hela dagen som vanligt. Välkomna!


6 JULI | 19.30 | SHARON DYALL OCH PETER ASPLUND

Möt två av landets mest själfulla artister på toppen av sina karriärer. Sångerskan och skådespelaren Sharon Dyall möter trumpetaren och sångaren Peter Asplund. Med gemensamma rötter i jazz, soul, blues och med ballader ur den digra amerikanska sångboken, bjuder de på en själfull akt tillsammans med Claes crona trio. Medverkande: Johan Löfcrantz Ramsay: trummor, Claes Crona: piano, Hans Andersson: bas. Till Facebookeventet!


9 JULI | 16.00 | ANDERS EKBORG OCH LADIES OF MUSIC

Sommarkonsert på Villa Belparc i Slottsskogen, Göteborg, med Anders Ekborg, Bengt Magnusson och Ladies of Music:
Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor. Till Facebookeventet!


13 JULI | 19.30 | FRÖKEN ELVIS

"Om du tänker dig att du har ett band med dina bästa vänner, ni klickar både musikaliskt och har samma smak för gott fika. Där har du Fröken Elvis! Vi arrangerar musiken tillsammans och Camilla är en jäkel på att översätta Elvis texter till svenska och på den vägen är det. ´Kungen & Vi´ heter vårt andra album som släpps våren 2017. Nu blandar vi Elvis låtar med våra helt egenskrivna låtar och de går hand i hand med vår nya föreställning som kommer innehålla både låtar från nya skivan och gamla favoriter från första skivan "Elvis på Svenska" (2015). Vi är så redo att ge oss ut på vägarna, möta vår underbara, underbara publik och få göra det vi älskar mest - spela musik!" Till Facebookeventet!


16 JULI | 16.00 | STAFFAN HELLSTRAND

Staffan Hellstrand är ett av våra mest kända namn med en lång musikkarriär bakom sig. Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” och inte minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien. Staffans senaste album, Blod & tårar (släpptes 4 mars 2015), producerades av Johannes Berglund (The Knife, Jenny Wilson, Shout Out Louds mfl) och Mikael Häggström (trummis bakom bland andra Jenny Wilson, Jennie Abrahamsson och Ane Brun). Instrumenten spelades också framför allt av Staffan tillsammans med ovan två herrar och resultatet blev precis som vanligt alldeles ovanligt. Så har Staffan inte låtit förut. Och så finns det saker som aldrig förändras. Staffans kompromisslösa texter och samhällsengagemang är lika tydliga som förr. Flera av låtarna tillkom i New York, där Staffan bodde under en tid våren 2014. Omslagsbilden är tagen i samma stad. Första singeln, tillika albumtiteln, Blod & tårar är en bild av Sverige idag, en explosion av toner och ord:

Varför kan det inte alltid va så här
att blod & tårar inte faller där du går

Det blev en ny ljudkostym Staffan klädde sig i den gången, tillsammans med Johannes och Mikael. Den passade honom utmärkt.
Till Facebookeventet!


20 JULI | 19.30 | KOMPANIA OCH GREEK ROMANTIC ORQUESTRA

Greek Romantic Orchestra förmedlar den sorglösa, vackra men också melankoliska bilden av Grekland som vi känner så väl från film och tv. Med en modern instrumentering och influenser både från jazz och den klassiska musiken kan lyssnaren förvänta sig både överraskningar och igenkännande nickar.
Greek Romantic Orchestra leds av Nikolas Gialtrinos, född i Grekland men uppvuxen i Sverige. Nikolas anammade sina rötter och hittade kärleken till den grekiska folkmusiken för 20 år sedan. Den prisbelönta grekiska orkestern Kompania turnerar runt hela Europa. Med traditionell sättning spelar dom Rebetiko på gammalt vis. Kompania är högaktuella med sitt senaste album "Crisis" - en samling klassiska låtar om den sociala och ekonomisk krisen, som i högsta grad anknyter till dagens situation. Kompanias konstnärliga ledare är Ioulía Karapatáki och Sotíris Papatragiánnis. Till Facebookeventet!


23 JULI | 16.00 | ANNE-LIE RYDÉ OCH LADIES OF MUSIC

Anne-Lie är född i Stockholm 1956, växte upp på Lidingö och flyttade till Göteborg 1976. Sångerska i Extra 78-83. Släppte två LP-skivor, gjorde många turnéer, TV och radio. Flyttade tillbaka till Stockholm 1983 och spelade in första solo-skivan där "Segla på moln" fanns med och allt började rulla väldigt fort. Ladies of Music: Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor. Till Facebookeventet!


27 JULI | 19.30 | BARETO

Bareto Peru är en musikgrupp ifrån Peru, de är kända för att göra sina egna versioner av Peruvian Cumbia classic hits. År 2015 lanserar Bareto “Unpredictable” ett nytt album på det ursprungliga materialet som produceras av den colombianska Felipe Alvarez och redigeras för USA och Europa av World Village och Latinamerika för polen Records. Skivan har fått strålande recensioner från publikationer som The Guardian och Songlines (UK), och leder gruppen till Europa och USA i 2016. Till Facebookeventet!


30 JULI | 16.00 | ARJA SAIJONMAA OCH LADIES OF MUSIC

Arja bjuder på Theodorakis sångskatt, finska tangoklassiker, svenska visor och självklar hennes odödliga klassiker "Högt över havet", "Jag vill tacka livet" och "jag vill leva i Europa". Ladies of Music: Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor. Till Facebookeventet!Medorganisatör: Kulturförvaltningen Göteborg