Vår konditor börjar alltid sin arbetsdag på samma sätt. Genom att baka. Här är allting nybakat så att du alltid ska kunna njuta av en färsk smörgås, nygräddad kanelbulle eller en saftig morotskaka. Det spelar ingen roll vilken tid det rör sig om, här bakas det kontinuerligt under dagen. Ingenting är massproducerat och ingenting kommer från någon annan. Här bakar vi allt från grunden, med kärlek och färska ingredienser.

Intervju med Villa Belparcs konditor och bagare, Lars Pautke

Hur börjar din dag på jobbet?

– Så fort jag kommer till jobbet börjar jag baka. Bröddegar tas ut från kylen som har kallgäst under natten och görs i ordning för gräddning. Här bakar vi allt bröd till konferenserna och festmenyerna. Alla bullar, wienerbröd och muffins bakas under morgonen och framåt så att det hela tiden är pinfärskt. Doften brukar sprida ut sig över uteserveringen. Det blir en riktigt wow-effekt!

Vad betyder nybakat för dig?

– Nybakat för mig är kärlek. Man gör sitt bästa för att leverera det bästa till kunden helt enkelt. Det finns inget bättre än nybakat.

Har ni alltid nybakat bröd?

– Varje dag bakas det nytt bröd, och det sker även kontinuerlig under hela dagen. Detta är för att samtliga gäster ska ha möjligheten till att beställa en smörgås på nybakat bröd när de besöker oss. Det ska vara färskt hela dagen.

Vad gör era bakverk unika till skillnad från andras?

– Vi gör alla våra bakverk själva och från grunden. Det finns det många som gör, men vi har ingen massproduktion. Vi har liksom inte bara slafsat ihop någonting utan vi ger det tid, ömhet och kärlek innan det serveras. Det ska smaka bra och framförallt smaka likadant varje gång så att kunden alltid kan räkna med vad de får. Vi använder alltid färska råvaror och kan jag använda en färsk krydda så gör jag det, inget pulver här inte. Vi gillar verkligen det vi gör och det märks på våra bakverk.