Vårt populära julbord komponeras, för fjärde året i rad, av mästerkocken Crister Svantesson. Allt på bordet är gjort från grunden. Vi låter en av våra kockar presentera vad julbordet innehåller:

"Sillen på Villa Belparc är näst intill helig, då varje smak och inläggning är precis uppvägd in i minsta precision.

Gänget på Villa Belparc har fått möjligheten att förvärva vår tids mest inspirationsrika och smaksäkraste matlagare genom tiderna – Crister Svantesson! Cristers berömda senapsill är ett måste på Villa Belparcs julbord likaså även herrns gudomliga gravlax med hovmästarsås.

Villans Jansons frestelse är även den tillagad enligt traditionellt vis och då också med en speciell ansjovis som, enligt herr Svantesson, man inte kan leva utan!

Julskinkan är ekologisk och griljeras av kockarna efter noggrann kryddning. De rökta och kokta stekarna är noggrant utvalda, exempelvis den ekologiska grisnacken samt den lättrökta julskinkan (båda nya för i år) bara för att nämna ett par av godingarna!

Klassiska syltor och pastejer med tillhörande komponenter är lika självklara som vårt tillbehörsbord med massvis av smaker och inlagda vintergrönsaker till olika sorters senap samt vår egna hemmagjorda julsenap!

På fisksidan har vi en uppsjö av smaker och röror, även där har vi nytt för i år en salmiakgravad lax (mm… jag vet, hur spännande är inte det då?). Arbetskamraterna på Villa Belparc bjuder även i år på våra fantastiska inkokta laxar med smak av saffran och stjärnanis, rödbeta och ingefära samt vår apelsin- och chilisotade lax!

På det varma bordet finns våra egenrullade köttbullar på kalvfärs som steks i smör och kryddpeppar, härligt söt/starka revben, prinskorven finns självklart med samt vår omtyckta brunkål med Valrhonachoklad. Sist, men absolut inte minst: vår gräddkokta grönkål och den härligt syrliga rödkålen.

På ostbordet bjuder vi bland annat på en egentillverkad ost smaksatt med kummin och brynt smör samt flera andra lokala sorter som kan avnjutas med Villa Belparcs egenbakade vörtbröd!

Även om det verkar omöjligt får ni inte bli proppmätta efter detta, vi har även ett enormt dessertbord från vårt eget bageri! Där finns allt från tryffel och knäck till Ris á la Malta och baklava!

Vi längtar och hälsar er alla välkomna till den godaste maten på året!”


Sillbordet.

BRÄNNÖSILL (mjölkprotein)

VITLÖKSILL m yuzu & chili (mjölkprotein)

GRAVAD STRÖMMING m stenbitsrom & kryddgrönt (mjölkprotein)

ÖRTSILL m citron & lagrad ost (mjölkprotein)

SVANTESSONS SENAPSILL

BRANTEVIKSILL citrusgravad strömming från Österlen

KLASSISK LÖKSILL m sill från Bohuslän

ÄPPLE & ROSMARINSILL

LINGON & CITRUSILL m julkryddor

PORTVINSILL (alkohol)

SVANTESSONS SENAPSANSJOVIS m fransksenap & vitlök

FLÄDER & PEPPAROTSLAX klargravad (mjölkprotein)

KLÄDESHOLMENS lagrade MATJESILL

GRÄDDFIL

TVÅ SORTERS LÖK

KOKT SILLPOTATIS

Fisk & Skaldjur.

KLASSISK GRAVLAX

ASIATISK GRAVLAX m soja, vitlök & timjan

SAFFRANSINKOKT LAX m julkryddor

RÖDBETSINKOKT LAX m nejlikor

SOTAD LAX m citron, chili & kaffe

KALLRÖKT LAX från vägga rökeri i Karlshamn

LAXRILETT m senap, tomat & dill (mjölkprotein)

CITRONRIMMAD TORSKRYGG m rödbetssmetana (laktos)

PEPPARÖKT MAKRILL från väggarökeri i Karlshamn

MATJESKRYDDAD VÄSTERHAVSPATÉ (laktos)

ÄGGHALVOR m Dillmajonnäs & Räkor

SVANTESSONS GRABBRÖRA (laktos)

FINANSIÄR lax & skaldjursröra (mjölkprotein)

SVANTESSONS HOVMÄSTARSÅS

Sallader och tillbehör.

RÖDBETSSALLAD (mjölkprotein)

KRÄMIG POTATISSALLAD m fransk senap & kapris (mjölkprotein)

CREOLSK WALDORFSALLAD m pecannötter, selleri, vitlök & äpple (nötter, mjölkprotein)

GRAVAD MOROT m dill & svartpeppar

MANGO & ANANASSALSA m chili & lime

FÄNKÅLSALLAD m saffran & hasselnötter

VEGANSK PEPPARSILL

VEGANSK SENAPSILL

PRESSGURKA

CUMBERLANDSÅS

RÖDLÖKS MARMELAD m julkryddor

MILD SENAP

GROV SKÅNSK SENAP

FRANSK DIJONSENAP

VILLANS SENAP anno 2018 päron, chili & kardemumma

Picklat Vegetariskt.

GOTLANDMORÖTTER m citron & rosmarin

PICKLAD RÖDLÖK

PICKLADE PARADISÄPPLEN

BLOMKÅL m citron & julkryddor

PALSTERNACKA m päron & chili

FÄNKÅL m hallon & vanilj

GULBETA m saffran & ingefära

BULGUGISVAMP

KIM-CHI m koreansk rödpeppar, ingefära & vitlök

Småvarmt.

PRINSKORV

LAMMPRINSKORV

SVANTESSONS FRESTELSE (laktos)

KALVKÖTTBULLAR

TJOCKA REVBEN m julglaze

DRUMSTICKS m heta julkryddor

SVAMPOMELETTE veg (laktos)

RÖDKÅL m äpple & russin veg

BRUNKÅL m Valhrona choklad (laktos)

HALLÄNDSK GRÖNKÅL veg (laktos)

LUTFISK från Lysekil m tillbehör (beställes från köket)

Småvarmt FISK & VEGETARISKT

ROSTADE ROTFRUKTER m citron, timjan & vitlök

LAXPRINSKORV

FRITTATA italiensk potatisomelett (laktos)

PULLED VEGME m glögg bbq

VEGANSK PRINSKORV

KANELROSTAD SÖTPOTATIS m russin & cajun kryddor

Ostar & Marmelader.

DANSK EKOLOGISK PRÄSTOST 24 mån

POTKÄSE m brynt smör, timjan & kummin

MANCHEGO spansk fårost från lamancha 6 mån

SKOTSK ORKNEY CHEDDAR

BRIE de MEAUX fransk vitmögel (opastöriserad)

CHÈVRE fransk getost

CABRALIEGO spansk blåmögel

MOROTSMARMELAD

FIKONMARMELAD m valnötter & apelsin

JORDGUBBSMARMELAD m citrongräs

LIMEBLADSMARMELAD m chili & mango

Bröd & Smör.

SPISKNÄCKE

VÖRTBRÖD

SURDEGS LEVAINE

NYVISPAT SMÖR

Kallskuret

GRILLJERAD SVENSK JULSKINKA

RULLSYLTA m heta julkryddor & bär te

HALLÄNDSK KALVSYLTA från forslöv

VEDRÖKT KARRÉ

RÖKT ÄLGHJÄRTA

KYCKLINGPATÉ m pistage nötter, aprikos & vitlök

FINOCCHIONA fänkålssalami från Toscana

RÖKT RENKORV från Haparanda

BAKAD JULPASTEJ från Göteborg (gluten, fisk)

GROV GÄSTGIVARPASTEJ från forslöv (mjölkprotein)


Godisbordet - Som är gjort av vårt eminente konditor Therese Andersson med hennes team.


Mango & Passionsfruktstryffel

Hallon & Saltlakritstryffel

Saffranstryffel

Dulceytryffel med Rom

Ischoklad

Ischoklad vit

Mandelnougat

Fudge

Chokladbräck

Vit chokladbräck

Toffèe

Knäck

Svartvinbärsmarmelad

Marmelad

Passionsmarmelad

Gelèhallon

Mintkyssar

Risbräck

Viol Marshmallows

Yuzu Marshmallows

Vanilj Marshmallows

Chokladmousse

Glasstårta från lejonet & björnen

Pepparkakor

Kolasnittar med ingefära

Ida kakor

Saffrans Biscotti

Villans Kladdkaka

Morotskaka

Villans Karamelliserade Äpplepaj

Citrontarte

Mango & Passionstarte

Bohuslänsk Äggost

Ris à la Malta

Vispgrädde

Saftsås

Hallon Culis

Hjortronsylt

Villans Veganska Kladdkaka

Vegansk Julkladdkaka med lingon

Lussekatter

Vörtbröd

Vaniljsås

Villans Drottningpaj

Kokostopp

Julborden börjar den 23:e november och slutar den 22 december, från 18:00 måndag till lördag. Alla sittningar bokas i förväg. Både företag och privata sällskap upp till 160 personer är välkomna!



Pris:

Mån - tis 495:- inkl. moms (442:- ex moms)
Ons - tors 595:- inkl. moms (531:- ex moms)
Fre - lör 695:- inkl. moms

Priser Barn:

0-3 år gratis
4-12 år 99:-
13-15 år 150:-

Ring eller maila oss för att få veta mer eller göra din bokning:

Tel: 031-82 92 82
Mail: info@villabelparc.se


Varmt välkomna till en stämningsfull jul med oss på Villa Belparc!