För bordsbeställning, följ länken nedan

Klicka här

VI HAR SITTPLATSER BÅDE INOM- OCH UTOMHUS


RESTAURANGMENY


Villans Jakt

Dagspris


Villans fångst

Dagspris


Klassisk löjroms toast

Löjrom, smörstekt briochebröd, 3 sorters lök, smetana, dill och citron

225kr


Högrevs Burgare

200 gram högrev, tomat- och olivsallad, ruccola, parmesankräm, lufttorkad skinka, mixed fries, bröd med soltorkad tomat

185kr


Grillad Entrecôte Grain feed(Uruguay)

Parmesanpotatis, ostkräm på Karl Johans svamp och tryffel samt tomat- och basilikagrönsaker

225kr


Scampi bowl

Rostat kokosris, limeslungad sallad, kim-chi, misomajo och bulgogi scampi

185kr


Vegme bowl

Rostat kokosris, limeslungad sallad, kim-chi, misomajo och vegme

155kr


Fish and chips

Tempurabakad torsk med mixed fries, tartar smaksatt med IPA och citron

155kr




VÅRA TUNNA STENUGNSBAKADE PIZZOR


Pere

Tomat, mozzarella, päron, chèvre, honung och valnötter

154 kr


Margarita

Tomat och mozzarella

120 kr


Salsiccia

Tomat, mozzarella, salsiccia, lufttorkad skinka, kalamata oliver och

parmesankräm

154 kr


Quattro Formaggi

Tomat, mozzarella, chèvre, fetaost och roquefort

154 kr


Gamberobianco

Crème fraiche, mozzarella, potatis, grön sparris, räkor och picklad rödlök

180kr


Capriolobianco (Löjrom)

Crème fraiche, mozzarella, potatis, grön sparris, löjrom, räkor och picklad rödlök

230kr


VÅRA TUNNA STENUGNSBAKADE PIZZOR


Kommer tillbaka till våren.




BARNMENY

- för barn upp till 13 år


Hamburgare 90g

med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

69kr


Wienerkorv

med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

55kr


Pannkakor

med sylt och grädde

55kr


Barnpizza

med tomat & mozzarella

69Kr


SMÖRGÅSAR

OSTFRALLA

Kvibille cheddar, sallad, tomat och gurka

39kr


NEDAN SMÖRGÅSAR GÖRS PÅ DANSK EKOLOGISKT RÅGBRÖD


BOHUS

Handskalade räkor, rökt lax, majonnäs, kokt ägg, pepparrot, citron och sallad

85kr


SALAMI / BRIE

Fiocco salami, brie de meaux, tomat- och olivmarmelad, salladskott

79kr


RÖKT LAX

Kallröktlax från Vägga rökeri, Kim-chi, misomajo och rostat sesamfrö

85kr


VILLANS RÄKSMÖRGÅS

160g räkor, dillmajonnäs, 5 min ägg, avokado, tomat, gurka, dill och sallad

169kr



DRYCKESMENY



Vinkällaren


Rött vin

La Vignée BOURGOGNE

Pinot Noir , 2017

Frankrike

Bärig smak med inslag av fat, hallon, färska örter, kakao och lingon. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller kyckling.

fyllighet med värde 4, strävhet med värde 4, fruktsyra med värde 10

Passar till fisk och fågel

485 kr


Château L'Ermitage

Årgång:2015

Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Doft: Plommon och mörk frukt

Smak: Plommon och mörk frukt samt inslag av fat, kaffe och ceder Passar till: Grytor av nötkött, kalvstek


R Ripasso


Årgång:2015

Område: Valpolicella

Producent: Aplpha Zeta


Smak:

Fyllig smak av torrkade röda körsbär, russin och mörk choklad. Välballanserad fatkarraktär som binder den koncentrerade röda frukten.

Doft:

Doften av koncentrerad bakad frukt med en hint av vanilj. Aromerna blottar både kvalite och lagring.

Druvor:

85% Corvina, 15% Rondinella


Tillverkning:

Gjord efter traditionsenlig ripasso metod då man låter det unga vinet re-frementeras med skinnet från Amarone vinet efter det har fermenterat klart i mars. Den mer morderna metoden är att låta det unga vinet frementeras med amarone druvorna redan i januari efter torkningen. Blandning av de båda metoderna använs här. Vinet får sedan lagras på både små och stora ekfat i över ett år (14mån) innan butteljering.


485 kr




Ysios Reserva

Rioja

Bodegas Ysios har sedan grundandet blivit något av ett flaggskepp för ”den nya Riojan”. Bodegans filosofi är att endast framställa ett vin, Ysios Reserva, med modern teknik och nytänkande. Den spännande byggnaden ligger utanför den lilla byn Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning

Årgång: 2011

Druva:Tempranillo

Doft:En stor och härlig fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.

Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.

Passar till: Passar till nöt, lamm, vilt och allehanda ostar.


680 kr


Louis M Martini Alexander Valley

Cabernet Sauvignon


Producent: Louis M Martini Land: USA

Region: Alexander Valley Årgång: 2015

Alkoholhalt: 15 %


Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Petite Sirah 2%, Zinfandel 1 %


Doft: Koncentrerad druvtypisk Cabernet Sauvignon doft med mörk frukt som

blåbär och moreller. Generös doft av kaffe och rostade ekfat.


Smak: Fyllig, generös smak av mörka körsbär och blåbär. Elegant, koncentrerad,

fruktig och örtig smak med bra tanninstruktur och integrerade fattoner. Lång

saftig avslutning med toner av rostade kaffebönor och lakrits.


Passar till: Stek av viltkött eller nötkött, gräddsås med murkla och klassiska

tillbehör. Kalvköttbullar med ricotta och tomatsås. Utmärkt till hårdostar efter

maten.


Vinifiering: Vinet kommer från flera vingårdar i Alexander Valley men

huvudsakligen från Barrelli Creek, Frei Ranch, Stefani samt den kända Monte

Rosso vingården som ligger högt upp på Mayacamas bergssida. Skörden skedde

tidig morgon för att bevara frukten. Klasarna avstjälkades och druvorna

skickades direkt till ståltankar. Druvorna och musten som bildas fick ligga och

dra i två dagar innan alkoholjäsningen tog fart. Varje tank hölls separat innan de

blandades och drogs om till ekfat för lagring. Vinet lagrades 16 månader på en

kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya. –

Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

8 67

685kr


KenWood Zinfandel

Kenwood Zinfandel är gjord på druvan Zinfandel och en liten del av Syrah. Druvorna skördades i september och har jästs och lagrats på franska ekfat (75%) och amerikanska efat (25%) under 20 månader. Efter lagringen blandas vinet från de olika faten och innan buteljering tillsätts en liten del av Syrahför att ge en extra komplexitet till vinet. Resultatet blir ett medelfylligt vin med delikata tanniner och lång eftersmak


Årgång:2015

Druva: Zinfandel 97%, Syrah 3%.

Doft: Hallon, lakrits och kryddighet.

Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av hallon, granatäpple, lakrits, vitpeppar, kanel och vanilj.

Passar till: Tomatbaserade grytor och grillat fläskkött

495 kr

Barolo Cerretta DOCG


Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

Region: Piemonte Distrikt: DOCG

Årgång: 2014 Alkoholhalt: 14.5 %

Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


Druvor: Nebbiolo 100%


Doft: Stor, intensiv och fruktig doft av mörka och röda bär, fat, kryddor samt

torkade rosor. Allt uppbyggt med en ton av undervegetation och violer.


Smak: Fyllig, nyanserad och elegant smak med inslag av torkad frukt, violer och

tryffel. Tanninerna är väl markerade och avslöjar att vinet har en lång livslängd.

Eftersmaken är väldigt lång och där kommer fatens kryddiga karaktär fram.


Passar till: Mycket god till rött kött, både grillat och långkok. Kräver mustiga

rätter eller vällagrade ostar.


Vinifiering: Cerretta är ett vingårdsläge och ligger i kommunen Serralunga.

Jordmånen är kalkrik och rik på järn. Druvorna plockas i oktober. De jäses och

macerar i temperaturkontrollerade ståltankar.

Vinet lagras på en kombination av 400 och 1600 liters franska ekfat. – Innehåller sulfiter.

Fyllighet Strävhet Fruktsyra

9 7 6

950 kr



Barolo Tresuri DOCG


Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

Region: Piemonte Distrikt: Barolo DOCG

Årgång: 2015 Alkoholhalt: 14.5 %

Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


Druvor: Nebbiolo 100%

Doft: Toner av körsbär, rosor och söt lakrits.

Smak: Fyllig och harmonisk smak med mjuka tanniner. Lång eftersmak.

Passar till: Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.

Lagrade och smakrika ostar.


Vinifiering: Namnet Trèsüri syftar till att druvorna tas från tre olika

vingårdslägen med olika karaktärer och fin exponering för sol. Jordmånen är

kalkrik. Man skördar i oktober. Druvorna jäses och macereras 12-16 dagar i

temperaturkontrollerade ståltankar. Efter malolaktisk fermentering lagras vinet

på en kombination av 1600 liters franska ekfat och några mindre 400 liters fat i

36 månader. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

8 7 6

785 kr


Château Capet-Guillier Saint Emilion

Grand Cru


Producent: Maison Antoine Moueix Land: Frankrike

Region: Bordeaux Distrikt: AOP Saint Emilion Grand Cru

Årgång: 2018 Alkoholhalt: 13.5 %


Druvor: Merlot 100%


Doft: Påtaglig, komplex doft med finstämda, lager-på-lager aromer av björnbär,

blåbär, mörka körsbär, skogsgrönska, mineral, ekfat och kryddor.


Smak: Fylligt, mjukt, elegant och komplext – ett lysande exempel på ett Saint-

Emilion Grand Cruvin med aromer av mogna bär, kaffe, läder och kryddor,

mineral med kalkton, samt en antydan till dofter från skog och jord. Allt

understöds av finstämda tanniner och välintegrerad ek.


Passar till: En klassiker till kalventrecôte med murklor eller Karl Johansvamp.

Till kantarelltoast, T-bonesteak, lamm, anka, coq au vin, vilt, vildfågel och

tournedos.


Vinifiering: Jäsningen sker i tankar av ek, som rymmer 400 liter, följt av 17