ÖPPET IDAG
Måndag-Fredag 11-20
Lördag-Söndag 10-20

INGA BORDSBOKNINGAR BARA DROP-IN

Sommarjazz på Villa Belparc

Kom och njut av skön sommarjazz hos oss på Villa Belparc i sommar! Följande tisdagar kan ni avnjuta dessa konserter!

Biljetter köper ni här.

Mer information finner ni här.

Naturligtvis står vår restaurang och våra barer öppna för er som vill avnjuta våra kulinariska rätter och drycker! Se menyn här.

Arrangör i samarbete med Villa Belparc: ClassJazz

Åldersgräns: 13 år. Egen mat och dryck får ej tas med in på Villa Belparcs område.

Program Sommarjazzen 2019

25 juni
Papa Piders Jazzband

Ett av Göteborgs äldsta och mest populära band i medryckande New Orleans/dixieland-stil som startades i början av 1960-talet av trombonisten Pider Åvall. Alla sex är musikanter med stor erfarenhet från den europeiska jazzscenen garanterar en hög musikalisk nivå.

2 juli
Foggy Bottom Classic Jazz Band

Göteborgsorkestern som specialiserat sig på den klassiska jazzen från 1920-talet med legendariska King Olivers Creole Jazz Band (där Louis Armstrong debuterade) som främsta förebild. Autentisk, spännande och svängig musik med känsla, förnuft och en del sång!

9 juli
Soup Trio XL Soup Trio

Under ledning av svensk/amerikanske saxofonisten Eric Liftig startade en gång som husband på numera nedlagda Café Soup’n’Bagel på Södra Vägen i Göteborg. Här framträder trion utökad till sextett med Fredrik Hamrå trummor, Samuel Olsson trumpet (från Bohuslän Big Band) och sångerskan Vanessa Liftig.

16 juli
Svenska BioOrkestern

Bandet heter så för att det sponsras av Svenska Bio, 100-årigt familjeföretag som bevarar och utvecklar biografer bortom storstäderna. Halva bandet är självlärda veteraner, halva är uppstickare med gedigen musikutbildning. Ett spännande möte med mycket sång i klassisk New Orleans/dixieland-stil.

23 juli
TubaSextetten

Trots tuba och banjo i kompet är stilen närmast swing från 1930-talet med inslag av både äldre och yngre jazz. Ett festligt band med några av Västkustens mest rutinerade musiker i genren. Framträder också som trio och kvartett.

30 juli
Frölunda Storband

Sedan mer än 30 år ett av stans bästa storband som med glädje och entusiasm spelar klassiska arrangemang förknippade med Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller, Woody Herman etcetera. En värdig final för årets jazzsommar på Villa Belparc!