ÖPPETTIDER: ALLA DAGAR 11-19

SOMMARUNDERHÅLLNING MED KULTURFÖRVALTNINGEN

flamingo-icon

Kostnadsfri underhållning för alla

Kulturförvaltningen i Göteborgs Stad anordnar i år sommarunderhållning på Villa Belparc. Samtliga event har fritt inträde, nedan finner ni mer informationen. Välkomna!

festvåningen

Sommarjazzen

Vintage Jazz Big Band med Caroline Wennergren  28 juni
Swing Brothers  5 juli
Red Wing Band  12 juli
Instant Swing  19 juli
Bommens Hot Five  26 juli
Papa  Piders Jazzband  2 augusti

29 juni Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Janssons senaste album ”Faceless Evil, Nameless Fear” är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra. Likt en svit rör sig albumet från känslosamma stråkpartier till tunga riff, och ibland uppstår tillfällen då allt verkar vilja spricka sönder. Albumet handlar om bestialiska mord, sjukdom och konsekvenserna av korrupta polisers handlingar. Men också om stark och oförstörd kärlek. Bror Gunnar pendlar mellan allas vår verklighet och sitt eget mörka universum. Musiken, som är mindre blues än tidigare, andas post-grunge, stoner och post-blues på ett sätt som för tankarna till White Stripes, Kyuss och Jimi Hendrix.

Bror Gunnar Jansson – sång, elgitarr, synth
Stefan Bellnäs – Elbas
Love Meyerson – Trumset, slagverk

konferens
minnesstund

6 juli Amanda Andreas

Amanda Andréas för den jazziga visan in i framtiden. Hon har beskrivits som ”jazzsångpoet” och ”gnistan som tänder framtidens svenska jazz” när hon elegant och nyfiket blandar visans berättande med jazzens frihet.

Amandas Andréas liveframträdanden är som en oas i nutidens rusningstrafik, där hennes musik varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som lockar till både skratt och tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden. Tillsammans med några av Göteborgs mest framstående musiker inom pop och jazz bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser och medryckande popslingor.

Amanda Andreas – sång, piano
Erik Björksten – gitarr
Boel Mogensen – kontrabas

13 juli Tania Naranjo & Reuben Sallmander

I True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. De två möts i ett musikaliskt samarbete där det latinamerikanska och det judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluenser i en lekfull dans. I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade – det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100 åriga livserfarenhet.

Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör. Reuben Sallmander är skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare. Tillsammans med True Music Orchestra framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt.

Johnny Åman, kontrabas
Ola Bothzén, slagverk
Ulrika Mårtensson, cello
Tobias Johansson, keyboards

 

vinkällaren
Eme Alfonso

27 juli Eme Alfonso

Eme Alfonso, kubansk singer-songwriter kombinerar elektroniska ljud med slagverk och afro-kubansk tradition. Eme kommer från en musikerfamilj som var pionjärer när det gäller att blanda afrokubansk musik med rock och jazz.

Hon har en varm,  levande röst och samtidigt som hon bär sitt musikaliska arv förmår hon skaka om hela publiken med sin energi.

AKTUELLT

Jazz i Slottsskogen

Jazz i Slottsskogen

Jazz i SlottsskogenFöreningen Göteborg Classic Jazz arrangerar sex jazzkonserterScenområdet öppnar kl 17, ingen bordsbeställning utan endast...

read more