ÖPPET IDAG
Måndag-Fredag 11-17
Lördag-Söndag 10-17
Julbordsdagar stänger vi ca 15.00

INGA BORDSBOKNINGAR BARA DROP-IN

  • crister-svantesson-villa-belparc.jpg
  • Boka ert julbord idag!

    Vårt populära julbord komponeras, för sjätte året i rad, av mästerkocken Crister Svantesson. Allt på bordet är gjort från grunden.

    Så här beskriver en av våra kockar en av julbordets läckerheter:

    "Sillen på Villa Belparc är näst intill helig, då varje smak och inläggning är precis uppvägd in i minsta precision.”



    För bokning ring 031-829282 eller maila gärna på info@villabelparc.se

    Varmt Välkomna!

  • Villa-Bel-Jul-utomhusvy.jpg
  • Gänget på Villa Belparc har fått möjligheten att förvärva vår tids mest inspirationsrika och smaksäkraste matlagare genom tiderna – Crister Svantesson! Cristers berömda senapsill är ett måste på Villa Belparcs julbord likaså även herrns gudomliga gravlax med hovmästarsås.

    Villans Jansons frestelse är även den tillagad enligt traditionellt vis och då också med en speciell ansjovis som, enligt herr Svantesson, man inte kan leva utan!

  • julskinka.jpg
  • Julskinkan är ekologisk och griljeras av kockarna efter noggrann kryddning. De rökta och kokta stekarna är noggrant utvalda, exempelvis den ekologiska grisnacken samt den lättrökta julskinkan (båda nya för i år) bara för att nämna ett par av godingarna!

    Klassiska syltor och pastejer med tillhörande komponenter är lika självklara som vårt tillbehörsbord med massvis av smaker och inlagda vintergrönsaker till olika sorters senap samt vår egna hemmagjorda julsenap!

  • vbp-sill.jpg
  • På fisksidan har vi en uppsjö av smaker och röror, även där har vi nytt för i år en rosépeppar och apelsingravad lax !

    Nytt för i år är att vi har satsat på att ta fram veganska alternativ- med andra ord, det finns något för alla!

  • julbord-villa-belparc.jpg
  • På det varma bordet finns våra egenrullade köttbullar på kalvfärs som steks i smör och kryddpeppar, härligt söt/starka revben, prinskorven finns självklart med samt vår omtyckta brunkål med Valrhonachoklad. Sist, men absolut inte minst: vår gräddkokta grönkål och den härligt syrliga rödkålen, och Cristers Janson´s frestelse!

    På ostbordet bjuder vi bland annat på en egentillverkad ost smaksatt med kummin och brynt smör samt flera andra lokala sorter som kan avnjutas med Villa Belparcs egenbakade vörtbröd!

    Även om det verkar omöjligt får ni inte bli proppmätta efter detta, vi har även ett enormt dessertbord från vårt eget bageri! Där finns allt från tryffel och knäck till Ris á la Malta och baklava!

  • pepparkakshus.jpg
  • Vi längtar och hälsar er alla välkomna till den godaste maten på året!”

    För bokning ring 031-829282 eller maila gärna på info@villabelparc.se


    Varmt Välkomna!

Vårt populära julbord komponeras, för sjätte året i rad, av mästerkocken Crister Svantesson. Allt på bordet är gjort från grunden. Vi låter en av våra kockar presentera vad julbordet innehåller:

"Sillen på Villa Belparc är näst intill helig, då varje smak och inläggning är precis uppvägd in i minsta precision.

Gänget på Villa Belparc har fått möjligheten att förvärva vår tids mest inspirationsrika och smaksäkraste matlagare genom tiderna – Crister Svantesson! Cristers berömda senapsill är ett måste på Villa Belparcs julbord likaså även herrns gudomliga gravlax med hovmästarsås.

Villans Jansons frestelse är även den tillagad enligt traditionellt vis och då också med en speciell ansjovis som, enligt herr Svantesson, man inte kan leva utan!

Julskinkan är ekologisk och griljeras av kockarna efter noggrann kryddning. De rökta och kokta stekarna är noggrant utvalda, exempelvis den ekologiska grisnacken samt den lättrökta julskinkan (båda nya för i år) bara för att nämna ett par av godingarna!

Klassiska syltor och pastejer med tillhörande komponenter är lika självklara som vårt tillbehörsbord med massvis av smaker och inlagda vintergrönsaker till olika sorters senap samt vår egna hemmagjorda julsenap!

På fisksidan har vi en uppsjö av smaker och röror, även där har vi nytt för i år en salmiakgravad lax (mm… jag vet, hur spännande är inte det då?). Arbetskamraterna på Villa Belparc bjuder även i år på våra fantastiska inkokta laxar med smak av saffran och stjärnanis, rödbeta och ingefära samt vår apelsin- och chilisotade lax!

På det varma bordet finns våra egenrullade köttbullar på kalvfärs som steks i smör och kryddpeppar, härligt söt/starka revben, prinskorven finns självklart med samt vår omtyckta brunkål med Valrhonachoklad. Sist, men absolut inte minst: vår gräddkokta grönkål och den härligt syrliga rödkålen.

På ostbordet bjuder vi bland annat på en egentillverkad ost smaksatt med kummin och brynt smör samt flera andra lokala sorter som kan avnjutas med Villa Belparcs egenbakade vörtbröd!

Även om det verkar omöjligt får ni inte bli proppmätta efter detta, vi har även ett enormt dessertbord från vårt eget bageri! Där finns allt från tryffel och knäck till Ris á la Malta och baklava!

Vi längtar och hälsar er alla välkomna till den godaste maten på året!”


Julbord 2019

Sill

Västerbottensill Ä/MP

Svantessons senapsill

Fläder- och pepparrots lax Ä/MP

Citrussill med julkryddor

Branteviksill

Löksill

Hallon- och anissill

Portvinsill

Matjessill med lingon och crème fraiche L

Svantessons senaps ansjovis

Krämig het paprikasill Ä/MP



Fisk

Klassisk Gravlax

Apelsin- och rosépeppar gravad lax

Kallröktlax från Vägga rökeri

Rödbets- och julkrydde inkokt lax Ä

Saffrans- och havtorns inkokt lax

Zaatar sotad lax (sesamfrö)

Laxrilette med dijonsenap och kryddgrönt Ä/MP

Kallrökt torskfilé med sås verte Ä/MP

Pepparrökt makrill från Vägga rökeri

Västerhavspaté med laxnubb L/Ä

Ägghalvor med räkmajonnäs Ä

Svantessons grabbröra L/Ä

Finansiär på räkor ock lax Ä

Svantessons senapssås


Sallad och tillbehör

Rödbetssallad Ä/MP

Krämig potatissallad med kapris och purjolök Ä/MP

Creolsk waldorfsallad Ä/MP/N

Gravade gotlandsmorötter

Lök- och citronmarmelad

Cumberlandsås

Pressgurka

Mango- och ananassalsa m chili och lime

Vegansk ört- och pepparsill

Vegansk senapsill

Mild senap

Skånsk grov senap

Fransk dijonsenap

Villans senap 2019


Picklat vegetariskt

Fänkål med hallon

Kimchi

Gotlandsmorötter med mandarin och timutpeppar

Bulgogi svamp

Palsternacka med julkryddor

Senapspicklad gulbeta

Picklad rödlök

Spetskål med mynta och lime



Småvarmt

Prinskorv

Kycklingkorv

Svantessons frestelse L

Kalvköttbullar Ä

Tjocka revben med julbarbeque

Svampomelett Ä/L

Rödkål

Brunkål med mörk choklad

Halländsk grönkål L

Lutfisk med tillbehör L


Småvarmt vegetariskt och fisk

Stekta fiskbullar L/Ä

Rostade rotfrukter med heta julkryddor

Pulled vegme med glöggbarbeque

Senapsbakad rotselleri med russin och agavesirap

Vegankorv

Pytt på soyabites, halloumi rostad vitlök, nejlika och apelsin L


Ostar och marmelader

Lagrad svecia

Brie de meaux OP

Cabraliego

Potkäse med brynt smör, vodka och kummin

Cambozola

Kvibille cheddar

Seriously strong cheddar

Fikonmarmelad med valnötter, apelsin och rosmarin N

Morotsmarmelad

Äpplemarmelad med mynta

Spisknäcke

Thereses Julvörtbröd

Surdegs Levain

Vispat smör


Kallskuret

Griljerad svensk julskinka

Nötpastrami

Rullsylta med heta julkryddor och bär te

Kalvsylta

Svartrökt vildsvin

Rökt älghjärta

Finocchiona fänkåls salami från Toscana

Rökt älgkorv

Bakad gräddleverpastej L/G fisk


Godisbordet

Yuzutryffel L, MP, Alkohol

Hallon- och saltlakritstryffel L, MP, Alkohol

Saffranskaka med tosca G, MP, L, Ä

Dulcetryffel med kardemumma L, MP, Alkohol

Ischoklad MP

Rocky Road MP, L, Jordnötter, Pistagenötter

Weinernougat L, MP, Hasselnötter, Mandel

Fudge Soja

Chokladbräck MP

Vit chokladbräck L, MP

Toffee L, MP

Knäck MP

Svartvinbärs marmelad

Marmelad

Passions marmelad

Gelèhallon Gelatin

Mintkyssar MP

Risbräck L, MP

Julskum Gelatin

Päron marshmallows Gelatin, Ä

Jordgubbs marshmallows Gelatin, Ä

Chokladmousse L, MP, G, Ä

Glasstårta från Lejonet & Björnen L, MP

Pepparkakor G

Julkolasnittar G

Bounty Soja

Saffrans Biscotti G, Ä, Mandel

Villans kladdkaka G, MP, Ä

Morotskaka G, MP, L, Ä

Villans karamelliserade äpplepaj G, MP, L, Ä

Villans drottningpaj G, Ä

Mini Passionstarte G, L, MP, Ä

Bohuslänsk äggost MP, Ä

Ris à la Malta MP, L

Vispgrädde MP, L

Saftsås

Hallon Coulis

Hjortronsylt

Villans veganska kladdkaka

Vegansk julkladdkaka med lingon

Lussekatter G, MP, L, Ä

Vaniljsås MP, L




MP = mjölkprotein

L = laktos

G = gluten

Ä = ägg

N = nötter

OP =opastöriserad





Julborden börjar den 22:e november och slutar den 21 december, från 18:00 måndag till lördag. Alla sittningar bokas i förväg. Både företag och privata sällskap upp till 160 personer är välkomna!

Pris:

Mån - tis 495:- inkl. moms (442:- ex moms)
Ons - tors 595:- inkl. moms (531:- ex moms)
Fre - lör 695:- inkl. moms (621:- ex moms)

Priser Barn:

0-4 år gratis
5-12 år 250:-

Ring eller maila oss för att få veta mer eller göra din bokning:

Tel: 031-82 92 82
Mail: info@villabelparc.se


Varmt välkomna till en stämningsfull jul med oss på Villa Belparc!


MILJÖPOLICY
Vi arbetar med miljöledningssystem och har flera ekologiska, vegan och mjölkfria alternativ.